Париска декларација 2017.

Париска декларација 2017.

У мају 2017. године у Паризу се састала група конзервативних научника и интелектуалаца. Они су се окупили вођени заједничком забринутошћу за тренутно стање европске политике, културе, друштва – а пре свега за стање европског ума и маште. Кроз заблуду, самообмањивање и идеолошко изобличење, Европа расипа своје велико цивилизацијско наслеђе.

Уместо да једноставно рашире руке у бесплодној нелагоди или додају још једну књигу читавој литератури која дијагностикује „сумрак Запада”, актери из Париза веровали су да је важно понудити нешто афирмативно, и то јавно. Они су испољили своју приврженост„истинитој Европи”, и то су учинили са разлозима које сви могу да прихвате. При томе је најпре било потребно дати визију ове праве Европе, која лежи скривена испод модерних апстракција нашег доба.

Резултат је „Европа у коју можемо да верујемо”. Ова Париска декларација је позив за поновно разумевање и поштовање европског истинског генија. То је позив народима Европе да активно опораве оно што је најбоље у нашој традицији и да заједно изграде мирољубиву, племениту и надама испуњену будућност.

Молимо вас, придружите нам се у овом потврђивању.

Преузмите текст у пдф-у