Позив за учешће на семинару Ноела О’Саливена

Позив за учешће на семинару Ноела О’Саливена

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА СЕМИНАРУ
НОЕЛА О’САЛИВЕНА

 

У понедељак 29. јануара 2018. са почетком у 10 часова ИЕС организује семинар о проблемима савремене политичке теорије под називом:

Потрага за политичким у савременој западној мисли

 

Професор О’Саливен ће одржати уводно предавање након чега ће уследити дебата уз излагања осталих учесника. Семинар ће се одржати на енглеском језику.

Позадина ове теме је широко распрострањен осећај да је доминантна тенденција западне мисли од просветитељства била дубоко антиполитичка, углавном заинтересована да утопи политичко у морално (Ролсова мисао је можда најдраматичнији недавни пример). Резултат су различити покушаји да се поврати реалистичка перспектива која обично укључује поновно откривање Макијавелија и / или Хобса.

Семинар се одржава у великој сали Института за европске студије, Трг Николе Пашића 11, 4. спрата сала 136.

Није предвиђена котизација.

За госте ван Београда и Србије ИЕС не покрива трошкове, али може да помогне са логистиком (резервација смештаја, трансфера и слично).

Пријаве за учешће са кратким апстрактом можете слати на адресе
office@ies.rs
mdjurkov@gmail.com

 

Као део гостовања професор О’Саливен ће у уторак 30. јануара на Факултету политичких наука у Београду одржати предавање на енглеском језику

Релевантност Оукшотове филозофије и политичке теорије у нашем времену

Ноел О’Саливен је један од водећих савремених британских политичких мислилаца. Професор је политичке филозофије на универзитету Хал. Међу најважнија дела спадају монографије Конзервативизам (1976, преведена на српски 2008), Фашизам (1983) Филозофија Сантајане (1992), а ове године објављен је његов зборник радова Место Мајкла Окушота у савременој западној и незападној мисли.

 

Преузмите позив у пдф-у

 

Tagged with: