25-26. јул – Представљање књиге Франческа Ђубилија The History of European Conservative Thought

У петак 26. јула 2019. од 12 часова у свечаној сали (4. спрат, сала 136) Институт за европске студије организује представљање књиге Франческа Ђубилеија

History of EUropean Conservative Thought
Regnery Publishing, 2019
https://www.regnery.com/books/history-european-conservative-thought/

Књигу ће представити аутор а о њој ће говорити и Данијеле Дел Орко.

Франческо Ђубили је млад, али веома утицајан аутор који делује на новој интелектуалној сцени Италије. Уредник је издавачке куће Хисторика која италијанској јавности представља нове и занимљиве ауторе који делују на интелектуланој десници. Осим тога на челу је неколико фондација и организација које организују и спроводе разна дешавања попут конференција, семинара и јавних наступа.

У Србију долази да би представио своју нову књигу, објављену на енглеском језику код угледног издавача Регнери паблишинг. У књизи је Ђубили предузео израду широког прегледа Историје европске конзервативне мисли, како гласи наслов књиге. Европски конзервативни канон по њему почиње са Едмундом Берком. Следи затим детаљно представљање разних партикуларних традиција конзервативизма при чему је нагласак стављен на период после Другог светског рата приликом детаљнe анализе америчког конзервативног покрета. Аутор се разумљиво бави и другим традицијама, не бежећи од анализе рада контроверзних актера као што су Шарл Морас или припадници немачке конзервативне револуције. Наравно, посебан простор посвећен је италијанској традицији Парета, Моске итд.

 

 

Дан раније, 25. јула од 20 часова промоције књиге ће бити уприличена у Културном центру Новог Сада.

 

Промоција књиге Франческа Ђубилеија „Историја европске конзервативне мисли“ 25. јула у клубу „Трибина младих”