8. мај – Дуња Дуић – Еуропа која се мијења – јавноздравствена криза и ЕУ

Институт за европске студије организује ново онлајн предавање. Доц. др Дуња Дуић ће говорити на тему

Еуропа која се мијења – јавноздравствена криза и ЕУ

Након 2020. године ништа више неће бити исто, реченица је коју чујемо сваки дан у медијима. Вијећем Еуропске уније 2020. године предсједају двије државе: Хрватска и Њемачка. Ово је година када је Унију напустила Велика Британија, година када треба усвојити седмогодишњи прорачун и година када је ЕУ задесила до сада незапамћена здравствене криза. У овом предавању др Дуић ће се осврнути на приоритете предсједања Хрватске и анализу како се Хрватска и ЕУ носе с јавноздравственом кризом.

Предавање се одржава онлајн путем скајпа, 8. маја од 13 часова, и  биће доступно за праћење на овом линку – https://join.skype.com/atXPkJzpg6Cj

 

Доц.др.сц. Дуња Дуић, ЛЛМ ( Гент) запослена је на Правном факултету у Осијеку. Дипломирала је на Правном факултету у Осијеку, магистрирала на Правном факултету у Генту (Белгија) , а докторирала на Правном факултету у Загребу. На Правном факултету у Осијеку обнаша дужност Предсједнице катедре за уставно и еуропско право и в.д. Продеканице за знаност, међународну сурадњу и послиједипломске студије. Стручно се усавршавала на Правном факултету у Сарагоси, на Правном факултету у Линцу и на Правном факултету у Кому. Редовито судјелује у активностима популаризације знаности. Излагала је на бројним међународним скуповима и објавила је четири књиге ( три уредничке и једну ауторску), низ чланака и поглавља у књигама (попис доступан на http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=310820 ). До сада је активно судјеловала на шест међународних знанствених пројекта као водитељ или истраживач. Главна је уредница едиције „EU and comparative issues and challenges series“ која је индексирана у HeinOnline и Web of Science знанственим базама.