27. септембар – Раби В. Седрак: “The Implications of Afghanistan Crisis on Europe security – Taliban vs ISIS”

У понедељак, 27. септембра, са почетком у 12 часова, Институт за европске студије организује предавање

Раби В. Седрак

The Implications of Afghanistan Crisis on Europe security – Taliban vs ISIS

Раби В. Седрак је шеф Одељења за стратешка истраживања у Центру за безбедносна истраживања у Скопљу. Раби се придружио Центру почетком 2017. године као независни истраживач након дугогодишњег искуства на Блиском истоку, где је допринео осмишљавању, имплементацији и извршавању различитих задатака владиних реформи, посебно у Египту, Јордану и Либану.

Његова истраживања укључују илегалну имиграцију и борбу против тероризма са нагласком на Ал-Каиду и ИСИЛ, радикализацију и политички ислам. Раби је 2012. осмислио Програм балканских интеграција и имиграција, оруђе који помаже балканским земљама да интегришу и контролишу имиграцијске таласе који су погодили Европу након сиријског грађанског рата. У протеклих десет година завршио је опсежна истраживања и курсеве о низу међународних безбедносних питања, укључујући однос између страних бораца који се враћају и тероризма у ЈИЕ, Исламске државе, демографских промена у ЈИЕ, безбедносне сарадње на Балкану и контраекстремизма.

Раби је јавни говорник и често се појављује у медијима и на конференцијама. Објавио је бројне радове и био цитиран у више невладиних организација и безбедносних истраживачких институција.

Предавање можете пратити и преко апликације Зум, на овом линку.