8. мај – промоција књиге Драгана Д. Лакићевића „Идеологија распамећеног ума“

Промоција књиге есеја из филозофије, економије и политике „Идеологија распамећеног ума“ ( Цлио, Београд, 2016) др Драгана Д. Лакићевића одржаће се у понедељак, 8. маја од 19 часова у УК Пароброд. О кључним филозофским, економским и политичким феноменима наше цивилизације, осим аутора говориће мр Данијел Пантић, визионар и консултант и др Иван Миленковић, филозоф, уз модерирање Катарине Лазић, уреднице књижевно-трибинског програма.

 

„Идеологија распамећеног ума“ садржи различите филозофске, политиче и економске теме, које би могле да се групишу у целине: Класично филозофско- политичко наслеђе и њен утицај на модерно доба ( Хегел, Макијавели), либерална економско-политичка учења и савремена криза ( Хајек, Попер, Кејнз) а трећа се односи на жељене и нежељене последице евроинтеграција и глобализације ( Клаус, Катић).

 

Лакићевић анализира первертираност модерног доба, коју су одавно изражавали писци попут Џорџа Орвела, у којој се у име мира и просперитета ратује и пљачка, у име истине бесрамно лаже, у име слободе покорава, у име правде чини неправда.

 

Драган Д. Лакићевић аутор је филозофских расправа („Оглед о установама слободе“, „Филозофски извори политичког месијанства“, „О хаосу и безумљу“, „Теоретичари либерализма“) и многих других студија. Превео је књиге Карла Попера и потписује многобројне студије и есеје у филозофским, економским и књижевним часописима. Под псеудонимом Гордин Лакас објавио је „Градове и друге приче“ (2007), „Спидијеву филозофију“ (2010) и књигу „Адресар“ (2015).

IRU UK Parobrod maj 2017